fbpx

Sinds april 2021 kan je bij VayaMassage ook bijenwaskaarsen verkrijgenVaya’s mama heeft samen met haar vriend Herman een imkerij (Torfs-Jansen). Daar halen we dikke brokken ruwe bijenwas vandaan, waar we zelf mooie kaarsjes van maken 

Weet jij al waarom bijenwaskaarsen zoveel beter zijn dan de traditionele, goedkopere kaarsjes op basis van paraffine? We geven je hier alle voordelen van bijenwaskaarsen op een rijtje:  

  1. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen
  2. Ze branden langer
  3. Aangename, natuurlijke geur
  4. Geen rook
  5. Duurzaam en 100% Belgisch
  6. Gezonder
  7. Rechtstreeks van de locale imkerij

 

1. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen

Aan de ruwe bijenwas van de imkerij wordt verder niets toegevoegd om de kaarsen te maken. In de bijenwaskaarsen van VayaMassage zitten dus geen schadelijke, chemische stoffen zoals paraffine. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en daardoor ook gezonder dan de goedkopere varianten. Paraffine is namelijk een reststof uit de olieverwerking dat erg schadelijk kan zijn voor de luchtwegen wanneer het opnieuw verbrand wordt.  

2. Ze branden langer

Kaarsjes gemaakt van bijenwas branden doorgaans ook langer dan paraffinekaarsjes. Je moet ze even de tijd geven voordat ze goed beginnen branden, maar daarna blijven ze mooi lang branden. Dat maakt het prijsverschil ook meteen weer goed! 

3. Aangename, natuurlijke geur

Ken jij de geur van bijenwaskaarsen al? Het is een heel aangename, aparte geur. Niet helemaal hetzelfde als de geur van honing, maar het doet je er wel aan denken. 

4. Geen rook

Doordat de kaarsjes gemaakt worden van een zuiver product (ruwe bijenwas) komt er geen rook vrij tijdens het branden. Andere kaarsen gemaakt van restproducten uit de olie- of slachtindustrie geven wel rook af tijdens de verbranding en dat is natuurlijk allesbehalve gezond. Doordat er geen rook vrijkomt, zullen je kaarsenpotjes dus ook niet om de haverklap zwart kleuren. 

5. Duurzaam en 100% Belgisch

Het hele proces van de bijtjes tot de kaarsjes is 100% Belgisch en duurzaam: VayaMassage haalt haar bijenwas rechtstreeks van de lokale imkerij Torfs-Jansen er worden verder geen stoffen meer toegevoegd en de kaarsjes worden door Vaya met de hand gemaakt. 

6. Gezonder

Met allemaal natuurlijke ingrediënten zijn bijenwaskaarsen een pak gezonder dan de goedkopere varianten (met paraffine) gemaakt van restproducten uit de olie- of slachtindustrie. Zo wordt een kaarsje branden ineens ook veel aangenamer voor je lichaam.

7. Rechtsreeks van de locale imkerij

Door een bijenwaskaars van VayaMassage aan te schaffen, investeer je onrechtstreeks in de bijtjes van Torfs-Jansen. VayaMassage koopt het restproduct van de bijenwas aan bij de imkerij en zij gebruiken die investering om voor de bijtjes te zorgen.  

Ben jij al overgestapt op bijenwaskaarsen? Welk verschil heb jij gemerkt ten opzichte van de traditionele kaarsen?