fbpx

Er zit iets vast in je spieren, je zit alleen thuis en je kan op geen manier een VayaMassage inplannen… Hopeloos verloren denk je plots aan één van onze blogposts en aan die tennisballen die nog ergens in het huis stof liggen te vergaren. Je zoekt die verdraaide tennisballen, grijpt er een sok bij en ja hoor, hier zit je dan!  

Scrol even verder, want in deze blogpost leggen we je uit hoe je met twee tennisballen en een sok jezelf een rug-, nek- en voetmassage kan geven wanneer de nood dringt en je geen consultatie kan boeken bij je favoriete VayaMassage-therapeut. 

Tennissen met tennisballen? Nee zot, die zijn voor mijn spierpijn.” 

Benodigdheden

  • 1 sok
  • 2 tennisballen

 

DIY rugmassage met tennisballen :

Stop de tennisballen in de sok. Zorg ervoor dat de ballen in het midden van de sok zitten zodat je beide uiteinden kan vastgrijpen, maar plaats ze niet vlak langs elkaar. Er moet wat ruimte tussen de tennisballen zitten zodat ze de spieren langs je ruggengraat kunnen masseren 

Ga met je rug tegen een vlakke muur staan en positioneer de massagesok nu tussen je rug en de muur. Zorg ervoor dat de tennisballen mooi langs je ruggengraat zitten en comfortabel tegen je spieren drukken. Ga door je knieën en terug omhoog zodat de tennisballen je rug masseren met op- en neerwaartse bewegingen.

DIY nekmassage met tennisballen :

Ook hiervoor moet je de tennisballen in de sok steken, ervoor zorgend dat ze in het midden zitten en elkaar niet raken. Neem beide uiteinden van de sok in je handen en positioneer de tennisballen tegen je nek waar je de spieren wil masseren. Schuif de sok naar links en rechts, en naar boven en beneden over je nek. Zo masseer je de spieren in je nek die vastzitten weer lekker los 

DIY voetmassage met tennisballen :

Leg één van de tennisballen op de grond en positioneer je voet erover. Rol de onderkant van je voet over de bal om je spieren te masseren. Zorg ervoor dat je de spieren in je voet ontspant terwijl je dit doet en probeer zelf te voelen waar het masseren het best aanvoelt. Er zitten veel spieren in je voetzool, zowel oppervlakkige als dieperliggende spieren!  

 

Waar sokken en zo’n verloren paar tennisballen al niet goed voor zijn hé! Met deze noodoplossing kan jij jezelf even verlossen van stramme spieren, een stijve nek of spierpijn.  

Heb jij het al geprobeerd? Laat ons zeker weten wat je ervan vond!