fbpx

Voor alle zwangere vrouwen is er bij VayaMassage ook een oplossing: de zwangerschapsmassage. Maar wat houdt dat nu precies in? En mag dat eigenlijk de volle negen maanden?  

In deze blogpost doen we alles rond zwangerschapsmassages uit de doeken. Wat zo’n massage inhoudt, welke voordelen het heeft en waar je rekening mee moet houden.  

De langverwachte en gedoemde zwangerschapskwaaltjes… 

Tijdens een zwangerschap verandert je lichaam zo veel dat je last kan krijgen van allerlei ongemakken. De meeste zwangere vrouwen hebben last van vermoeidheid, vochtophoping, een slechte nachtrust en spanning of pijn in de schouders, rug, nek of bekken. Dat zorgt allemaal voor veel stress in je lichaam. Een zwangerschapsmassage is daarom bedoeld om je zowel lichamelijk als mentaal tot rust te laten komen, want wanneer je lichaam kan ontspannen en de klachten verminderen, kan jij ook tot rust komen en even opgelucht naar adem happen.  

Wat is een zwangerschapsmassage? 

Bij een zwangerschapsmassage lig je op je zij of op je rug op de massagetafel om comfortabel te kunnen genieten. Op die manier worden je buik en (gevoelige) borsten uitgespaard. 

Wat wordt er gemasseerd?  

 • Rug 
 • Nek 
 • Schouders 
 • Hoofd 
 • Armen 
 • Benen 
 • Voeten 

  Een zwangerschapsmassage wordt net als alle andere massages persoonlijk afgestemd op je eigen voorkeurAfhankelijk van de kwaaltjes waar jij veel last van hebt, zal de massagetherapeut er bijvoorbeeld voor zorgen dat die last een hoop minder is tegen dat je weer van de massagetafel opstaat.  

  In dat opzicht is een zwangerschapsmassage gewoon een massage die specifiek aangepast is aan je zwangere lichaam. In het begin van je zwangerschap kan bijvoorbeeld een massage meer gericht op ontspanning je mentaal tot rust brengen, terwijl naar het einde toe bepaalde klachten een diepgaandere massage vereisen. Doordat een massage dus altijd persoonlijk wordt afgestemd op je eigen voorkeur en noden, kan je tijdens je hele zwangerschap genieten van een massage.  

  Twijfel je nog of een massage goed is voor jou en je baby? Overleg dan altijd even met je dokter.  

  De voordelen van een zwangerschapsmassage 

  Een zwangerschapsmassage kan enorm deugd doen, zowel mentaal als fysiek. Hier is waarom: 

  • Vochtafdrijving 

  Een massage stimuleert de vochtafdrijving in je lichaam waardoor je minder snel vocht zal vasthouden dan voordien.  

  • Ontspanning 

  Tijdens een massage krijgen zowel jij als je baby de kans om even volledig te genieten van een ontspannen moment. Die mentale en fysieke ontspanning maken de zwangerschap een stuk aangenamer. 

  • Verlichting van pijnklachten 

  Hoofdpijn, rugpijn, pijn in je benen, schouders, enzovoort kunnen sterk verlicht worden dankzij een goede massage. Aan het begin van je afspraak geef je altijd best aan waar je last van hebt en dan zorgt de massagetherapeut ervoor dat die klachten na de massage verminderen.  

  • Minder stress 

  Dankzij een massage ervaar je minder stress of angstgevoelens. Dit komt doordat je volledig ontspant en je lichaam dan minder stresshormonen aanmaakt.  

  • Betere nachtrust 

  Door regelmatig een massage te krijgen, slaap je ‘s nachts veel beter. Zo heb je binnenkort geen last meer van slapeloosheid.  

  • Betere bloedcirculatie 

  Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie waardoor ook afvalstoffen beter afgevoerd worden en de doorstroming van zuurstof en voedingsstoffen verbetert. Dat is gezonder voor jou en je baby. 

  • Verlaagde kans op vroeggeboorte 

  Zwangerschapsmassages zorgen ervoor dat je minder kans hebt op een vroeggeboorte doordat er minder stresshormonen vrijkomen in je lichaam.  

  • Betere mentale gezondheid 

  Een massage reguleert niet alleen je stresshormonen, maar zorgt er ook voor dat gelukshormonen vrijkomen in je lichaam waardoor je je gelukkiger zal voelen.  

  • Versterkt immuunsysteem 

  Doordat je beter zal slapen na een massage, positieve hormonen worden aangemaakt en je bloedcirculatie verbetert, zal je immuunsysteem ook sterker worden. Hierdoor zullen jij en je baby minder vatbaar zijn voor ziekten.  

  Om van alle voordelen van een zwangerschapsmassage te profiteren en ervoor te zorgen dat je de gezondste behandeling krijgt voor jou en je baby moet je er zeker van kunnen zijn dat je massagetherapeut gekwalificeerd is. VayaMassage heeft enkel massagetherapeuten in dienst waarvan we zeker zijn dat ze je een goede zwangerschapsmassage kunnen geven. Het beste van al? Met VayaMassage kan je comfortabel thuis genieten van een zwangerschapsmassage.  

  Ben je benieuwd om een zwangerschapsmassage zelf eens te ervaren? Boek je VayaMassage op https://vayamassage.be/reserveren/